Franceses ligt midden in het prachtige ongetemde noorden van La Isla Bonita, aan de rand van beschermd natuurgebied Guelguén. Hier wordt het leven nog geleefd in een gezapig tempo, de rust enkel verstoord door vriendelijk groetende Palmeros of klingelende geitenbellen. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers en hikers. Zij vinden hier hoge bergen en diepe dalen, pittoreske dorpjes langs oneindige wandelpaden, laurierbossen in de diepe kloven en pijnboombossen op de hogere berghellingen. En natuurlijk altijd de oceaan in het zicht. Hikers kunnen hun hart ophalen aan een overvloed van pittige wandelingen. De GR130 langs de kust met een grote verscheidenheid aan vegetatie, maar ook indrukwekkende paden over de met pijnbomen begroeide berghellingen of door diepe kloven met een subtropische vegetatie. Meer dan je in je vakantie aankunt.

De zwaarste wandeling voert naar de top van La Palma, de Roque de Los Muchachos met het grote observatorium op 2426 meter boven de zeespiegel. Voor de meeste wandelaars een té grote uitdaging, maar gelukkig ook prima te bereiken per auto. Je komt er via een spannende autorit over een spectaculaire bergweg waarlangs je de vegetatie ziet veranderen naarmate je de boomgrens nadert, totdat je tenslotte op een hoogte komt waar zelfs de taaiste bomen niet meer groeien. Eenmaal boven kun je een adembenemend mooie wandeling maken over de rand van de krater, boven de wolken.

Vanuit Franceses voert een mooie wandeling naar de zee, maar hier zwemmen is niet aan te raden. De onstuimige zee houdt geen rekening met nietige badgasten. Om te zwemmen moet je iets verder weg, naar de beroemde zeezwembaden fan La Fajana. Zwemmen in de zee, maar op een veilige manier. Mooi aangelegde zwembaden, toiletten en kleedhokjes en ook nog een prima restaurant staan garant voor heel veel zwemplezier. Het autoritje van zo´n 35 minuten is zeker de moeite waard.

Ineke en Jan
Calle Los Castros, 52
38728 Franceses, Garafía
La Palma, Islas Canarias